Official name : Seri Wawasan Bridge
Carries : Motor vehicles, Pedestrians
Crosses : Putrajaya Lake
Maintained by : Perbadanan Putrajaya
Designer : Perbadanan Putrajaya
Total length :240 meters
Width : 37.2 meters
Longest span: 168.5 meters
Constructed by : Perbadanan Putrajaya
Opened : 2003

The Seri Wawasan Bridge is one of the main bridges in Putrajaya, the Malaysian federal administrative capital. This futuristic cable-stayed bridge which has a sail ship appearance, connects Precinct 2 on the Core Island to the residential area of Precinct 8.

The concrete bridge is a combination of cable backstays and structural steel tie back. It is a dual three lane carriageways of 18.6m width each, comprising 3 x 3.5m width lanes, 0.5 m hard shoulder, 0.5m marginal strip. The median is 4 m wide and walkway cum cycle track width is 5.1m giving a total width of 37.2m at the centre of the bridge.
sumber dari wikipedia
0 comments
Owh..Mula² mencuba kemudahan template designer yang memudahkan itu. Tetapi rupanya macam lebih susah je. Banyak benda tak reti nak edit bila guna template designer, pelik kan?

Jadi terpaksalah balik kepada template minima yang asal. Godek² sendiri, hasilnya?












Hijauuuuuuuu!!!

Kebetulan tahun ni menjadi Guru ketua Rumah Hijau..hoho..Sungguh mendamaikan warna hijau ini kan.?

Tiba² nak terasa nak ubah blog biru n@m@n kepada tema hijau..haha.

Amacam? Sesuai tak template ni dengan konsep photoblog? Bukannya goblok ye!!

P/S : Seronok juga bermain dengan coding ye! Silap coding menangis ooo.
0 comments
Baru² ni awal bulan 8 meriah dengan acara Konvekesyen kan? Haritu tiba² dapat job 'last minute' untuk ambil gambar konvo. Kelam kabut dibuatnya.

Lokasi di sekitar Putrajaya.

gambar ni lebih cantik sekiranya muka nampak semua dan scroll itu direndahkan lagi. Kerana Universiti Malaya kat situ berkilau.

Yang dua dibawah ni pulak, kalau dikecilkan lagi aperture lagi bagus kot!


0 comments